18 Kasım 2008 Salı


Peynirli Kolay Börek
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
250gr böreklik beyaz peynir
1 şişe madensuyu
5 adet yufka
Fırını 180 dereceye getirip ısıtın.
Yufkalar ve madensuyu hariç diğer malzemelerin hepsini bir karıştırıcıda iyice karıştırın. Maden suyunu ilave edip bir iki saniye daha karıştırın.
Fırın tepsinizi yağlayın ve yufkalardan birini tepsiye yayın. Diğer yufkaları elinizle buruşturarak tepsiye yerleştirin.
Karışımı yufkaların üzerine eşit şekilde dökün.
Son olarak susam, çörekotu, haşhaş tohumu serpiştirin ve böreğinizi önceden ısıttığınız fırında 20-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Tadı su böreğini andıran bu böreğin tarifini bana annem gibi sevdiğim Alev abla vermişti. Ne zaman yapsam sonuç hep başarılı oluyor. Denemenizi tavsiye ederim...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ben acı sevdiğim için aslında buna biraz da kırmızı pul biber konsa sanki çayla birlikte... offf! canım çekti şimdi :)

cüneyt...

Adsız dedi ki...

Büyücüüüüüüüüüü ben tadımcı olmak istiyorum. Bu lezzetli gıdaları tatmak istiyorum :) Ellerine emeğine sağlık, teşekkürler paylaştığın için.
Sevgi ile kal...