24 Aralık 2008 Çarşamba

Yılbaşı - Çikolata; Ayrılmaz İkili

Yilbaşı geliyor... Yılbaşını çikolata olmadan düşünmek olur mu, olmaz tabii... Her yıl olduğu gibi bu yılbaşı için de hediyelik truffle çikolatalar hazırladım... "Truffle", ingilizce söylenişi, orijinali "Truffe" ise fransızcadır ve o dünyaca ünlü Trüf Mantarı'na şekil olarak benzediği için aynı ad ile anılır. Kuvertür ile çiğ kremanın dansıdır aslında truffe. Benim en sık kullandığım oranlar ise şöyle:

285gr bitter kuvertür

250ml çiğ krema

40gr. tereyağı

Kuvertürü benmari usulü eritin. Çiğ kremayı kaynatmadan ısıtın ve erimiş kuvertür ile iyice homojenize edin. (Bu aşamada dilerseniz değişik aromalar ile tatlandırın; kahve, tarçın, likör, rom vb.) Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi şekillendirin. Dilerseniz erimiş çikolata ile kaplayın, dilerseniz kakaoya veya hindistancevizine bulayın. Hayalinizdeki çikolatayı yaratmak size kalmış... Hadi bakalım, afiyet olsun!

Daha fazla fotoğraf yüklememe "kotayı aşmış" olduğumu söyleyen blogger.com izin vermiyor. Bakalım bu sorun bana kaça mal olacak?

Hepinize şimdiden mutlu ve çok sağlıklı bir yıl diliyorum; bu ara sağlık en önemli gündem maddesi de bizim aile için...

Hiç yorum yok: