19 Kasım 2009 Perşembe











Influenza A mübarek olsun!

Ha bugün ha yarın derken sonunda Defne de yakalandı ünlü domuz gribi virüsüne.

Açıkçası maskeydi oydu buydu diye kendimizi korumaya çalışmaktan (nafileeeee) yorulmuştum. Defne'nin test sonucu pozitif çıkınca neredeyse sevindim.

Çok fena bir virüs değil; semptomları farklı. Örneğin Defne'de ilk gün yüksek ateş oldu, bir daha olmadı. Nezle, burun akıntısı yok ama boğazı, eklem yerleri ağrıdı vb.

Doktoru tamifluya başlattı. 5 gün sabah akşam kullanılan bir ilaç. "5 yaş altı çocuklara, özellikle Defne gibi kulak da hassassa, mutlaka tamifluya başlatıyoruz", dedi doktoru Şirin Gencer. İlacın dışında, sık sık, azar azar taze sıkılmış meyvesuları (içinde taze zencefil de var mutlaka), çorba içiyor. Pek iştahı yok ama yine de bir lokma bir şey gidiyor boğazından çok şükür.

Bu sabah o uyurken çok sevdiği elmalı kekten yaptım. O kokularla uyanınca karşı koymaz diye düşünmüştüm ama iki parça ancak yedi. Yine de reddetmedi diye sevindim tabii.

Bu kış hayatımız bu ve benzeri virüslerle boğuşmakla geçecek gibi görünüyor.

Aman taze meyvesularını sofralarınızdan eksik etmeyin!

Defne gibi virüsle tanışan herkese acil şifalar diliyorum...












4 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhabalar,
Benim tonton da hasta. Kaç akşamdır düşmeyen bir ateşi var. Test yapıldı,negetif çıktı ,ama doktor bazen testte yanılabilir diyor. Bu akşam da düşmezse, biz de tamifluya başlayacağız. Kulak ile domuz gribinin bağlantısınsan bahsedebilir misiniz,zira bizimkinin ilk kulak ağrısı ile başladı. Antibiyotik verdik,test negatif çıknca,antibiyotiği değiştirdi doktor. Bu akşam düşmezse bizim teşhimizde H1N1 olacak galiba..

çikolata büyücüsü dedi ki...

Defne'de kulak agrisi olmadı ancak geçmişte hep kulağında olduğu için enfeksiyon, hassas ve riskli grupta olduğunu söyledi doktoru "virüsün etkilerini şiddetli geçirmesi" anlamında. O nedenle tamiflu verdi. Yani kulak ağrısı influenza A'nin belirtisi değil. Yüksek ateş, vücutta kırıklık, ağrı, baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi belirtiler var. Bu arada isim göremedim yorumunuzda?

Unknown dedi ki...

Ya, çok özür dilerim,söz konusu çocuk olunca,ismimi yazmayı unutmuşum.
İsmim Pınar
Sevgiler

gönül-den dedi ki...

Defnecik geçmiş olsun.
elmalı kekin tarifini bekliyorum.
sevgiler
gömül