Bugün ise pastanın içi için kullanacağım çikolatalı krema ve ganajı hazırladım önce.
Ardından pastayı yerleştireceğim straforu yuvarlak olarak kesip (yeni bir falçata almam lazım, körelmiş benimki biraz, zorlandım), üzerini kırmızı şekerhamuru ile kapladım. Straforun kenarlarını ise kurdela ile geçip hazırlığı tamamladım.
Sıra geldi pastayı straforun üzerine yerleştirmeye. 3 kat olarak hazırladığım pandispanya katmanlarını muz likörü ile tatlandırdığım şerbet ile ıslattım. Her kata önce iç kreması sürdüm, sonra muz dilimlerini dizdim; tekrar krema sürerek diğer kata geçtim. Pastanın katmanları tamamlandıktan sonra da üzerini Ganaj Krema ile kapladım her zamanki gibi. Biraz donması için pastayı buzdolabına kaldırdım.
Pasta dolapta dinlenirken, mor şekerhamurunu mermer tezgaha yapışmamasına dikkat ederek açtım. Pastayı dolaptan çıkartıp mor şekerhamuru ile kapladım. Daha sonra yıldız formu için, eflatun şekerhamurunu açtım ve yıldız formunda keserek pastanın üzerine yerleştirdim.
Pastanın etrafındaki şekerhamuru çatlaklarını kapatmak için eflatun şekerhamurundan minik yıldızlar kesip onları teker teker pastanın yan duvarlarına yapıştırdım.
Sıra geldi Dansöz'ü pastanın üzerine yerleştirmeye. Yine şekerhamurundan ufak ama kalın bir yıldız kesip bunu dansöze destek amaçlı kullandım.
Son olarak kırmızı şekerhamurundan kestiğim yıldızları ince tellerin ucuna geçirip pastanın son şeklini verdim.
Bütün bunlar olurken Defne bugün okula gitmediği için onu oyalamaya, dikkatini başka yerlere çekmeye, bunu başaramayınca ona da biraz şekerhamuru verip benim yanımda, esas pastaya dokunmadan o şekerhamurunu mıncırmasına ve kendi kalıpları ile şekiller çıkartmasına müsaade etmek zorunda kaldım...
Umarım sonuç başarılı olmuştur ve pastanın sahibesi de memnun olur.
Doğumgününüz kutlu olsun Ayşula Hanım!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder